fredag 15 januari 2010

Läkarproblem

Det har som bekant förekommit diverse konstigheter, oegentligheter, bland de som utger sig för att vara läkare under senaste tid. Så även på vår lokala hälsovårdscentral.

På gårdagens Hangötidning läste jag en insändare som helt osökt för tankarna i banor som leder till mera olegitima läkare.

Insändarskribenten besökte HVC, blev otrevligt bemött redan vid anmälningsdisken och fick sedan en totalt felaktig diagnos av en utländsk läkare. Diagnosen "lunginflammation" visade sig på VNS vara en allvarlig inflammation i undre käken, vilket ledde till en veckas tillvaro på VNS och förlusten av samtliga tänder i nedre käken.

I går kväll, klockan 21.05, tog programmet A-talk upp den "falske" läkaren - som för övrigt inte lär vara ensam i sitt slag - och det ledde till en folkstorm av kommentarer på programmets diskussionforum.

Även min postlåda fick en släng av sleven, men mera på ett lokalt plan:

vi ringde hälsocentralen 12.01 kl 15.55 de stänger ju redan 16.00..de gav oss order att komma nästa dag kl. 8.00 och annmäla oss till hälsocentralen.. Vi gjorde det..någn pensionär före oss men vi fick tid till sjuksköterskan och hon tog olika prov..allting gick bra och Hangö hvc personal gjorde mycket bra jobb för oss..MEN läkaren som Hangö stad har anställt var allt annat en någon läkare min 13 år pojke vill ha me någå och göra.Sjukskötaren hade tagit alla prover, men han visste inte om det, utan han snäste till mig och min sjuka (40.c) sjuka pojke att vad vi gör där och varför vi inte berättade att vi var till sköterskan före läkaren..Tur för alla att jag var inte på mitt sämsta humör.. Alla som jobbar på service yrket och komunens = läkare skall kunna svenska/finska och inte bara estiska.. skall också villa betjäna kunderna på bästa möiljliga vis..tyvärr e det inte så i skattebetalarnas Hangö..

Nog är det förunderligt.