fredag 7 maj 2010

H.U.S.

Inför stadsstyrelsens möte i måndag går det på föredragningslistan att läsa bl.a. följande:


Hangö udds Segelsällskap rf.s arrendekontrakt gällande såväl parkområde (ca 1800 m2) som Östergårdsholmen (ca 2200 m2) har gått ut 31.12.2009. Dessutom har i arrendekontraktet för parkområdet beviljats användningsrätt för tävlingsverksamhet i samband med nämnda parkområde (ca 2900 m2) och en del av Hamnholmen (ca 1300 m2).

Stadsstyrelsen föreslås besluta:

1. Förlänga arrendekontraktet för parkområdet (ca 1800 m2), till 31.12.2014 med ett årsarrende om 100 euro. Användningsrätterna förblir i enlighet med avtalet. I övrigt enligt gällande villkor.

2. Förlänga Östergårdsholmens arrendekontrakt till 31.12.2014 med ett årsarrende om 50 euro. I övrigt enligt gällande villkor.


Missförstå mig rätt nu, jag har ingenting emot att staden hyr ut nämnda områden till HUS. Vad jag däremot förundrar mig över är arrendet. Hur kan såpass stora områden vara så mycket billigare än en vanlig bryggplats för en båtägare?

Skitarbete


Det var en besynnerlig verksamhet som pågick kring tennisplanerna i går kväll. Ett tiotal stora bilar, sådana som tömmer brunnar ni vet, körde skytteltrafik in i skogen bakom HTK's tennispalats. Operationen påbörjades vid tiotiden, och pågick ännu vid midnatt. Visserligen med minskad intensitet.


Någon som vet vad som var på gång? Och vad heter "Lokakuljetus" på svenska?

* * * * *

Till min stora förvåning fortgår arbetet fortfarande. En stressad och synbart trött chaufför svarar på min förfrågan att det är reparation av ett tryckrör. Han tillägger med en grimas att; "Mikään ei toimi, kaikki on perseestä". Ung. Ingenting fungerar, allting är från reven.

Ganska passande uttryckt, tycker jag.