torsdag 9 september 2010

Uppsökande ungdomsledare

En tidsbunden befattning (04.10.2010-31.05.2011) som uppsökande ungdomsledare i Hangö har varit lediganslagen att sökas internt och externt under tiden 05.08-25.08.2010.

Under utsatt tid har det inlämnats fyra ansökningar, alla externa. Av dessa fyra fyller två kompetenskraven.

Bildningsnämnden föreslås på sitt möte den 14.9 välja den enda av de sökande som är tvåspråkig, Ulf Wiberg, till den tidsbundna befattningen som uppsökande ungdomsledare under perioden 4.10.2010-31.05.2011 och till reserv Nina Niemeläinen.

Jag har inte tidigare hört om någonting sådant som en "uppsökande ungdomsledare", men enligt undervisningsministeriets direktiv är uppsökande ungdomsarbetets uppgift helt kort;

”att hjälpa unga personer under 29 år som inte studerar eller befinner sig på arbetsmarknaden och som behöver stöd för att nå tjänsterna inom den offentliga sektorn eller som behöver stöd för att utnyttja de tjänster som erbjuds eller som riskerar utslagning"

Nyhetsvärde? Knappast.

Eller kanske rubriken borde vara skvaller om skvaller?

Hur som helst; Jag råkade snubbla över en gammal artikel i Iltalehti (27.8.), den finska kvällstidningen. I den berättas att f. d. backhopparen Matti Nykänens f. d. Mervi Tapola hade planerat att köpa en av de bostäder Hjallis Harkimo ska uppföra i staden.

Men att hon ångrat sig på grund av att den f. d. backhopparen numera snurrar omkring med en av de deltagande i tävlingen/programmet Diili.

- Jag tappade förtroendet för programmet Diili och för Hangö-projektet, säger hon.

Ja herregud! Vilken tur vi hade!

Programmet i fråga, där även en Hangöbo deltar, visas för övrigt på TV-3 från och med inkommande måndag, den trettonde, kl. 20.00.