onsdag 6 juni 2012

Hotellplaner

Så var det då hänt.

Då nu "arbetena" på det nya hotellet officiellt invigts, i och med gjutandet av några meter lång betongklump, så går Quattrogroup och lämnar in nya byggnadsritningar.

Det är väl ingen som slås med förvåning, egentligen, Kavander visste ju åtminstone om hur det skulle gå. Knappast var han ensam om det.

Det ny hotellet, som inte längre kan kallas hotell, ska nu bestå av sju byggnader. Byggnaderna ska i sin tur innehålla små lägenheter med ett par rum, kokvrå, wc och dusch. Hur många dylika lägenheter det nu ska bli berättas inte, men inte sjutton blir de de utlovad 100 rummen som vi skulle få med ett hotell.

Jag hade för mig att lägenheterna skulle byggas på Grand-tomten och på Drottningberg. Inte på Fabriksudden.

Som ersättning för vårt förlorade hotell erbjuds vi en 20-meters simbassäng. Utomhus.

Nu är det ju nog så att vi inte pratar om några små förändringar i fasader eller kvadratmetrar i den här förändringen. Det kommer att bli ett sjuhelvetes velas och lekas igen. Från miljönämnden, som ska ta ställning till saken i tisdag, genom alla instanser vi har i staden - förutom kanske bildningsnämnden, men man kan inte vara säker - ska alla igen få säga sitt. Givetvis efter välförtjänt sommarpaus.

Protestskrivarna vässar redan sina pennor, aktivister av alla de slag funderar på motreaktioner på kommande reaktioner.

Hangöborna får som vanligt snällt se på.