onsdag 6 juni 2012

Hotellplaner

Så var det då hänt.

Då nu "arbetena" på det nya hotellet officiellt invigts, i och med gjutandet av några meter lång betongklump, så går Quattrogroup och lämnar in nya byggnadsritningar.

Det är väl ingen som slås med förvåning, egentligen, Kavander visste ju åtminstone om hur det skulle gå. Knappast var han ensam om det.

Det ny hotellet, som inte längre kan kallas hotell, ska nu bestå av sju byggnader. Byggnaderna ska i sin tur innehålla små lägenheter med ett par rum, kokvrå, wc och dusch. Hur många dylika lägenheter det nu ska bli berättas inte, men inte sjutton blir de de utlovad 100 rummen som vi skulle få med ett hotell.

Jag hade för mig att lägenheterna skulle byggas på Grand-tomten och på Drottningberg. Inte på Fabriksudden.

Som ersättning för vårt förlorade hotell erbjuds vi en 20-meters simbassäng. Utomhus.

Nu är det ju nog så att vi inte pratar om några små förändringar i fasader eller kvadratmetrar i den här förändringen. Det kommer att bli ett sjuhelvetes velas och lekas igen. Från miljönämnden, som ska ta ställning till saken i tisdag, genom alla instanser vi har i staden - förutom kanske bildningsnämnden, men man kan inte vara säker - ska alla igen få säga sitt. Givetvis efter välförtjänt sommarpaus.

Protestskrivarna vässar redan sina pennor, aktivister av alla de slag funderar på motreaktioner på kommande reaktioner.

Hangöborna får som vanligt snällt se på.


14 kommentarer:

Benccu sa...

Nu borde allt då gå till läget 0.Får hoppas på att våra beslutfattare har kurage att göra ett sådant beslut.Grandtomten var Grandtomten inte behöver vi ytterligare "hus" i närheten av Östrahamnen.Sydsidan av Drottningberget ändrar vi om till en park.

Iakttagaren sa...

Synd att man på ett så här simpelt sätt förstör sin "brand". Antar att denna "plint" kommer att dyka upp i diverse facktidskrifter.
Samt något för tusentals turister att förundra sig över och "ta med sig hem".

Anonym sa...

Ha Ha Ha va sa ja de skiter sig som vanligt Ha Ha Ha 1111

Anonym sa...

Varför är ni så negativa fören ni sett ritningarna. Fiffiga mäniskor väntar och ser vad är till förslag fören man drar sina slutsatser. Men tyvärr är det vanligt i Hangö at vara negativ på allting.

Benccu sa...

Till att tänka hela saken till slut fodrar inte att man är direk fiffig.Nu spjälker man upp det hela i flere mindre hus och lokaler sedan hyr man ut dem permanent åt hugade personer och så har vi i praktiken åter en grupp med bostadshus i stället för hotell.Det är ju inte något brott att permanent hyra ut hotellsviter.Ser man inte negativa saker i förfarandet att mitt i allt gjuta en sockelplint enbart för att markera byggstart,ja-- då är man blind.

Anonym sa...

Tydligen så har du inte varit i andra turistorter i Finland Ruka, Katinkulta mm. där fins lägenhetshotell som fungerar bra. Lägenhetshotell är bättre för barnfamiljer. Ingen barnfamilj bor i ett hotell på semestern. Skulle kanske vara bra om ni skulle resa lite.

Unknown sa...

Den där anonyma som kl 21.50 kläckte ur sig att vi är negativa för att vi inte har sett ritningarna kan faktiskt söka sin fiffighet någonstans.

Att vara negativ i Hangö har absolut ingenting med det här projektet att göra, nu pratar vi rövarbaroner.

De ritningar som är fastställda, vilka det slagits om i flera herrans etapper, gäller. Och de har setts och godkänts av alla påtänkliga instanser, förutom då kanske Baruso. Punkt och slut.

Om inte det räcker till, ja då funderar man. Nu har man inte ens funderat, man bara gör så.

Skitstövlar.

Fredrik S sa...

Får jag gissa? Någon skall ju administrera de sju små husen. Det ligger bra nära till hands att gissa Hurskainens på Regatta. Som inte bryr sig om att ha sin annons i HT Sommar på svenska, men nåja... Min gissning är också att de tar sig vatten över huvudet och inom tre år så går det första gången så som Marcus Wallenberg brukade säga. Ett högfjällshotell börjar löna sig efter tredje konkursen. Gå och se själv hur trist receptionen ser ut.

F.ö. ger jag Paldiskiprojektet tolv månader. Putte må sedan säga vad han vill.

Jag hoppas att jag har fel.

F.ö. anser jag att Bens senaste inlägg är på pricken riktigt.

MEF sa...

Fick kaffet i vrångstrupen då jag i dagens HT såg att dom planerar ett höghuskvarter som kommer att lägga beslag på hela berget, vilket helt tydligt skall sprängas bort.
En liten plaskdam utanför receptionen kan väl knappast kallas för simbassäng?
Men det blir säkert lätt att sälja bostäderna i sinom tid, för det är väl det som dom planerar?

Anonym sa...

Det är fritt fram att bekanta sig med ritningarna och läsa texten också. Sammanlagt fyra bassänger, två inne och två ute. Inte "en pöl" utanför.

Och jo, de ritningar som har godkänts borde gälla. Men folk har ändrat sig förr. Kanske det blir avslag på de här planerna, vem vet. Det återstår att se.

Tomma, döda hotellbäddar är typ den sämsta affärsidén någonsin. Det här känns tusen gånger vettigare, sådär helt spontant. Tyck vad ni vill, det är bra med åsikter. Men besluten fattas ändå på annat håll.

Benccu sa...

Åt fiffig anonym.Har inte besökt Ruka eller Katinkulta och kommer garanterat inte att besöka,men Hangö,det är mitt det.Andra platser och orter får någon annan värna om.Har du besökt Lågskär syd på Åland?

Anonym sa...

Till bencco. Ja jag har varit där senast förra sommaren fin plats men inte kan en fyr jämföras med Hangö var mäniskor bor och jobbar och dit vi skall försöka få mera arbetsplatser via turismen året runt inte bara på sommaren. Det måste göras sådana beslut att vi har arbetsplatser i framtiden för yngre generationer här i Hangö annars blir Hangö en ort bara för pensionärer. I Hangö bor det lite på 9000 mäniskor så staden är inte din....som tur

Trötter sa...

Alla tyckare och vetare - det är kommunalval i höst - ställ upp som kandidat - bli invald - gör kloka beslut. Dessa leder sedan hoppeligen till goda resultat - betydligt bättre än vad alla dessa anonyma insändare leder till. En annan skillnad är också att man måste då stå för sina utspel.

Bernt F. sa...

"Trötter sa... Alla tyckare och vetare - det är kommunalval i höst - ställ upp som kandidat - bli invald - gör kloka beslut"
Mycket bra sagt och något jag helt instämmer i. Jag har säkert frågar (via e-post, FB och direkt) nästan 20 personer om de ställer upp i kommunalvalet och märkt att det är mycket svårt att få personer att ställa upp; man är inte intresserade, tycker att man inte passar, svarar ej...

Det är lätt att kritisera och klaga på beslut politiker har gjort, speciellt då man har facit på handen dvs. det är mycket enkelt att vara efterklok, det klarar nog de flesta av. Då besluten skall göras så är det inte alltid så enkelt att säga vad som är bäst att göra i frågan, kompromisser måste göras, olika omständigheter måste beaktas, vårt lands lagar och Eu's lagar måste följas (tex. vid upphandling)... ; man kan inte behaga alla, det finns alltid någon som inte är nöjd.

De flesta politiker, om inte alla, försöker sitt bästa och i de flesta är man där, för att man är intresserad och mån om sin kommun och dess invånare!

Bernt F.
Hangö Svenska Socialdemokrater