onsdag 23 februari 2011

Långtidsparkering

Nyhetsutbudet de senaste dagarna har på ett sätt som påminner om mitt bristfälligt skötts av YLE västnyland och på ett föredömligt sätt av tidningen Västra Nyland. I synnerhet tyckte jag om artikeln om att Forcit täljer guld på VN.

Ja, rubriken gick ungefär så, men artikeln handlade om att Forcit säljer sprängämnen till ett företag som ska börja bryta guldmalm någonstans utanför Brahestad. Goda nyheter för Forcit, således. Jag tror den ännu går att läsa på VN's webtidning.

Till min stora glädje upptäckte jag att man får tid för tankar man länge glömt då man sitter där utan internet. Och man får tid att röra sig mera "på stan". Associationerna flödar fritt i och med så gott som varje synintryck man tar emot. Så även då jag såg den långtidsparkerade katamaranen i Östra hamnen.

I september i fjol uppmanades tekniska och miljöverket att utreda ibruktagandet av parkeringsmätare i staden, har det måntro blivit resultat av det redan? Man kunde kanske tänka sig att placera en av dessa mätare på prov vid ifrågavarande båt...


Brottsmisstänkt

Min internet-operatör fick för sig att någon av datorerna i vårt husbolag används för olagligheter, så de stängde av linjen till hela huset.

Utan något som helst meddelande om saken.

Som tur är bor vår IT-expert i huset bredvid, så nu är vi tillbaka online. Ett stort tack till honom.

Men fortfarande vet jag inte vem som är den misstänkte terroristen, om det är min maskin eller någon annan.

Kanske det klarnar när anti-terroriststyrkorna sparkar in dörren.

Eller då det dimper ner en besynnerlig räkning i postlådan.