onsdag 20 mars 2013

Fotografering pågår

Många har säkert, vet jag, funderat över orsaken till att jag inte destomera refererat den egentliga Må Bra dagen. Den som gick av stapeln i söndags, vilken jag ofta refererat till i olika inlägg. Genom åren dessutom, Zontorna är väl värda att puffas.

Orsaken till att jag inte gjort det är väldigt enkel och simpel, den är en liten, liten  papperslapp, som jag hittade fasttejpad på ytterdörren till stadshuset. Då jag redan var på väg därifrån:



Jag tog en minst en hel drös bilder från tillställningen, min hustru tog en ännu större drös bilder... Men jag vågade inte publicera dem. Inte någon av dem. Och text hade jag inte lust att lägga då jag ser dylikt, utan att veta varför jag måste ha lov av staden för att fotografera på en av Zontaföreningen anordnad tillställning.

Nu, för några minuter sedan, fick jag en förklaring till lappen, som jag alltså hade trott att betyder att jag inte får fotografera utan stadens lov; Jorma Nousiainen (stadsfullmäktigemedlem och ordförande för i lappen nämnda nämnd), med benägen hjälp av en okänd kvinna i bakgrunden, sade att det här enbart betyder att Kulturnämnden har rätt att ta bilder på oss alla som deltar. För att användas om det någon gång kan behövas i marknadsföringen.

Så kan man göra sig svårigheter i onödan. Sista gången jag bryr mig i en lapp jag, nästan, aldrig sett. Stadens informationsflöde visar sin bästa sida än en gång.

Referatet, med bilder, kommer i morgon.