onsdag 22 augusti 2012

Lägenhetshotell

Att man kan bli förbannad. Ja så arg, rent av, att jag glömmer att jag inte ska skriva vad jag tänker.

Att vår stadsstyrelse ska ha så många enfaldiga medlemmar att de är i majoritet, det är rent av förskräckligt. Och aningen skrämmande.

Han tycks ha en otrolig övertalningsförmåga, den där Kavander.

Babsu Wikberg, Kurre Wennerqvist, Rolf Rönnblad och Mikael Kilpi ska ha all heder för att de försökte göra vad som rätt och riktigt är; föra ärendet tillbaka till ombehandling i fullmäktige.

Ordförande Kavander motiverar nämligen sitt agerande med att fullmäktige redan godkänt ett hotellbygge på Fabriksudden, han anser att det nu var stadsstyrelsens sak att få igång arbetet.

Bra så och på sätt och vis rätt tänkt, egentligen, för nog har det velats hit och dit genom åren. Men då är det frågan om ett hotellbygge och inte lägenheter, vad Kavander än säger. Tyvärr verkar det som om många fortfarande inte förstår skillnaden.

Att motivera byggandet av dessa lägenheter med att de "ser bättre ut" är bland det vansinnigaste jag hört denna sommar. Det är fortfarande hotell, med övernattningsmöjligheter för turisterna, vi behöver. 

Nu har det inte i medierna nämnts vilka som röstade för detta bygge, men då rösterna föll 5-4 kan man med uteslutningsmetoden räkna upp vilka de övriga är som sitter i stadsstyrelsen:

Jouko Kavander, Birgitta Gran, Keijo Larila, Ann Nylund-Mällinen samt Anja Roos. Visserligen kan någon av dessa ha haft en ersättare som röstade emot vad den ordinarie sittande ledamoten önskat, men jag tvivlar.