måndag 7 januari 2013

Smalltalk

Konsten att kunna det där med småprat, smalltalk som de mera bildade säger, är en konst för sig. Det lär till och med ordnas kurser i den här svåra konsten, kanske borde jag gå på en.

Småprat är någonting man ska syssla med på kvällens stadsstyrelsemöte. I föredragningslistan finns väl egentligen ingenting som inte redan är bestämt på förhand, men någonting ska de väl hitta på att prata om.

Det enda på listan jag hittar som kan vara värt några ord är saknummer 23, den om ekonomiskt stöd till föreningen Hangö musikdagar.

Hur kulturintresserad jag än är, måste jag ställa mig frågan; Är det verkligen rätt att ge 18 000 euro i år, och 20 000 euro de två följande åren till en så pass marginell kulturfestival som den här? Samtidigt som man gör inpesparingar på de mest obskyra sätt inom alla andra former av kultursatsningar i staden.

Men, ungdomarna i stadsstyrelsen vet väl vad de gör, avtalet är ju gubevars färdigförhandlat.

Sädär på tal om ungdomar så träder den nya lagen gällande id-tvång i kraft i dag. Från och med i dag måste nämligen alla som ser ut att vara under 30 och som vill köpa alkohol eller tobak visa ett personligt identifikationskort i butikerna.

Inte för att det stör någon i stadsstyrelsen, med kanske Larila som undantag, och inte mig heller. De dagarna är nog tyvärr förbi. Men visst är ju det här ännu ett intressant utslag av den smått vansinniga övervakningsmentalitet som råder i vår stat för tillfället.

Jag undrar i mitt stilla sinne hur damerna i 30-års åldern i sommar kommer att ta det då jag frågar efter papper på Park. Blir de glada för att jag tycker de ser unga ut, eller förbannade för att jag "bara fittas hela tiden"?

Kom ihåg att ha passet med då ni köper tobak och öl i dag, gubbar!