torsdag 31 januari 2013

Arbete i sommar

Arbetslösheten i staden är, igen, riktigt obehagligt hög. Närmare tolv procent såg jag i något papper någonstans. Trots att problemet är både nationellt och globalt är det nog närmiljöns arbetstillfällen vi bryr oss i mest, det är någorlunda nära hemmet vi helst vill arbeta.

Staden gör åtminstone från sin sida sitt bästa för att få dessa siffror att bli lägre. Förutom att man söker efter närvårdare, sjukskötare, läkare och en kanslist vill man ha en fackarbetare. Vad det nu är för titel vet jag inte, är inte alla donare arbetare inom sitt fack?

Sommararbete åt ungdomar under 25 år erbjuder man på centralköket, som parkarbetare, städning, fastighetsskötsel, byggnads- och reparationstjänster, till muséet, övervakning till Märsans hopptorn samt lekledare för simskolorna och  biblioteket

Blanketter och mera information går att få på stadens hemsidor.

Stadsstyrelsen har för sin del på ett extra möte i tisdags bestämt sig för att lämna in ett anbud på områden i och kring Koverhar. Främst är det väl hamnen och grundvattenområden man är ute efter, men enligt syrelseordföranden vill man på detta sätt fixa nya arbetsplatser åt de som fick gå då stålverket gick i konkurs.

Även det, om man så vill, ett sysselsättande bidrag till vårt lilla samhälle. Svårt att påstå att det inte skulle finnas en viss grad av nytänkande i vår stad då man hör sådana här motiveringar till miljonköp.