torsdag 29 april 2010

Dagens Hangötidning

Dagens Hangötidning, som delades ut gratis till alla hushåll förutom mitt och många andras, innehåller förutom en hel drös annonser och finska sidor även på mittuppslaget resultaten av den fototävling som tidningen ordnade under senvintern.

Resultatet visar med all önskvärd tydlighet att vi har en hel del mycket bra fotografer i staden. Fint!

Jag rekommenderar verkligen de av er som missat dagens nummer att leta reda på ett dylikt för att ta er en titt på de bilder tidningen publicerar. Kanske kan Hangötidningen lägga upp dem på tidningens hemsidor? Det vore värt besväret.

Gratulationer går till vinnaren Göran Lindberg, vars bild "isforamtion" (som det står i HT) blir belönad med första pris.

Hundskit, heter det. Osmyckat.

Nu ska hundbajset bort från gatubilden i Hangö, skriver och berättar Veronica Montén nästan med en lyrisk stämma. Veronica arbetar på YLE.

Bakgrunden till detta lovvärda engegemang är att Hangö egnahemsförening, Hangö Kennelklubb och Hangö stads parkavdelning startar en kampanj för att minska mängden av hundskit på gator, gårdar och i parker.

Medlemmar i egnahemsföreningen uppmanas att limma ett klistermärke som tillåter hundbajs på sina sopbehållare. Klistermärket föreställer en hund som sitter på en potta och är därför lätt att känna igen. (sic!)

Hangö stad har till en början beställt ett hundratal klistermärken.

???

Detta nog så lovvärda företag får mig helt osökt att ställa frågan: Varför? Är det inte redan lagstadgat att dylika högar ska plockas upp av hundägaren?

"Klistermärken ska hjälpa hundägare att plocka bort bajset", heter ett radioinslag på YLE, som det kan vara roligt att höra på.

Men hur sjutton dessa klistermärken ska få upp skiten från trottoarerna förstår jag fortfarande inte.