tisdag 8 november 2011

Självständig helgonlik fisk på svenska

Ja jag förstår er, alla ni som trodde att jag enbart gjorde en kort visit och inte alls var tillbaka. Men grejen var den att jag for ut till holmen för att stänga inför vintern och har varit några dagar utan tillgång till internet.

Men nu är grillen undanstuvad och roddbåten vänd upp och ned. Slutfiskat och slutgrillat för denna säsong, åtminstone där.

På tal om fisk så besökte jag på lördagmorgonen, allhelgonadagen, "torget" i Hangö by, där det såldes fisk av många olika slag. Fisk på burk och fisk på lösvikt gick det att välja mellan medan man utböt skvaller och andra viktigheter med de övriga besökarna.

Trevligt.


Svenska Dagen firades det i söndags runtom våra svenskbygder. Huvudfesten var ordnad i Åbo, men även i Hangö festades det. I stadshusets festsal firade man under rubriken "Självständiga Hangö:s Svenska dagens fest" med festtalare såsom Ulf "Putte" Lindström och Jacob Söderman. Torde inte vara svårt, med tanke på rubriken för festen, att gissa hur talet gick. Åtminstone på ett ungefär.

Ska man tro på det här nu, vill Putte Lindström förklara Hangö självständigt? Det vore kanske inte en så dålig tanke, att göra om Hangö till en så kallad "micronation". Erfarenhet av egen valuta har vi ju redan sedan tidigare.

Täcktomdollar.