lördag 14 april 2012

Skräckgalleri

Godzilla
I går hade tidningen Västra Nyland gjort sig skyldig till en dundertabbe, läser jag i dagens tidning. Ganska intressant, egentligen, för utan chefredaktören Tommy Westerlunds ursäkt i dagens tidning är det säkert många som i likhet med mig inte ens lagt märke till hur dålig humor man egentligen har på tidningens redaktion.

Felet man gjort, då man försett våra lokala förmågor Stig Sundberg, Putte Lindström och Birgitta Gran, med bildtexten "Arkivbilder för skräckgalleri", är kanske inte så allvarligt i sig. Förutsatt att de som råkade illa ut har bättre humor än redaktionen. Men man frågar sig vem andra som ingår i samma galleri. Och varför?

King Kong
Att internt skämta om grannstadens politiker kan säkert vara roligt, men att utnämna dem till företrädare för ett skräckgalleri är nog snudd på osmakligt. Att dessutom låta sådant komma i tryck är inte bara amatörmässigt utan allvarligt slarv. Att i dag kalla det för intern jargong gör inte saken bättre, men i ärlighetens namn; ingen ursäkt eller förklaring kan göra en sådan sak ogjord.

Misstag händer, livet går vidare. Med rätt bildtext.

Och, som det sägs då kommunalvalen närmar sig, all publicitet är bra publicitet.