torsdag 14 april 2011

SEB Next Generation - Tennisjuniorer i Hangö


Då man ser på bilderna till vänster kan det kanske vara svårt att tänka sig tennis i Hangö. Men arrangemangen och planeringen är sedan länge i full gång för de flesta sommarevenemangen, liksom även inom tennisen. I anledning av detta evenemang, SEB Junior Grandprix i Hangö, vill promotor Erik Nykopp att jag påminner eventuella tennisjuniorer om tävlingen.


SEB Next Generation är ett projekt vars uppgift är att bereda allt fler juniorer möjligheter att utveckla sitt spel. Projektet startade i Sverige och har sedan spritt sig till Danmark och Norge. Från årets början har även våra finländska juniorer möjlighet att delta.



SEB Junior Grand Prix's fjärde deltävling spelas den 5 - 10 juni i Hangö och deltagare är kring 300 ungdomar i åldersklasserna från 10 till 16 år. Det kan bli ganska livat på pizzabarerna den veckan.

Deltävlingen i Hangö ordnas av Hangö Tennisklubb och som promotor för hela serien fungerar Erik Nykopp.

Utsiktstorn

På YLE västnylands nyhetssida finns en planritning gällande Harkimos kommande hotellprojekt, om någon nu är intresserad. Synd bara att det, åtminstone på min skärm, är så smått.

Jag var säker på att jag skulle ha haft de ritningar över Fabriksudden som staden fick tillgång i ett tidigare skede, men det verkar som om jag tappat bort dem. Det hade varit roligt att jämföra.

Däremot är det någon som har sett planerna över de blivande byggnationerna på Drottningberg och kunnat konstatera att utsiktstornet försvinner. Med ett beslut på uppförandet av ett privat utsiktstorn på Granitgatan som resultat.

Behöver man inte byggnadslov och en massa andra lov för sådant där?


Vänta nu, är inte det där på bakgården till Sten Öhmans Svenska Gården Brankis?

Om så är fallet är fallet helt klart försåvitt ingen faller ner. För visst ska ju ett gammalt brandkårshus ha ett brandtorn.