torsdag 16 juni 2011

Totalt förmörkat

Månförmörkelse var det meningen att jag skulle ta mig en titt på senaste natt, men det var så förbaskat mörkt så jag ingenting såg. Till all lycka verkar det som om staden missat någonting i sin strävan att göra inbesparingar i form av släckta gatlyktor, då åtminstone Appelgrensvägen var nog så belyst. Men kanske det är för turisternas skull, måhända är övriga Hangö mörklagdt enligt konstens alla regler.

Mörklagdt verkar det vara även på andra håll i staden, närmast då inom den tekniska sektorn. Där har man nu i all omtänksamhet sänkt höjden på det nya hopptornet i Märsan från 10 till 5 meter, men lovar att nog bygga det ännu under denna sommar. Kanske. För någon blir tvungen att sköta övervakningen då tornet används, annars bygger man det inte.

Här sniffar jag mig till en möjlighet för tekniska nämnden att i skydd av befolkningsskyddet använda de redan reserverade 90.000 eurona till något vettigare. Som att planera var det ska placeras betonggrisar och kravallstaket under sommarmånaderna. Eller kanske en ny rondell.

Men mina av dysterheten förmörkade tankar lättar så småningom, då månen åter kastar sitt varma sken över den myggrika sommarnatten. Nattfåglarna sjunger sitt glada skrål och jag vet att dagarna är utlovade att bli både varmare och längre.

Till allas vår glädje.