fredag 9 december 2011

Storm

Det har varit en aningen blåsigt. Igen, eller ännu, hur man nu tar det. Det högsta sekundmetertal jag bongade visade 30 i byarna, vet inte om det blev värre efter det för jag jag kröp under en filt och gav sjutton i världen.

Det gjorde däremot inte den alltid alerte och då det gäller fotografering oefterliknelige Benccu, nej, han tar sin utrustning och rusar ut i värsta stormen. Här några fantastiska bilder, vi är verkligen priviligerade som får njuta av herr Wikströms konst:



Sprid julglädje till barnen i Hangö

Den nybildade föreningen Hangö juniorhandelskammare rf. genomför i samarbete med Hangö stads socialbyrå en "Julgrans-insamling". Tanken är att gå och köpa en liten julklapp åt barn som annars blir utan, mera information och hur man ska gå till väga finns att läsa i stadens evenemangkalender.

Julgransinsamling tycker jag är ett aningen dåligt namn på den här goda tanken, får mig att tänka på de samlingspunkter som ordnas efter att julen kastats ut, men det är väl någon form av direktöversättning från finskans "Joulupuu-keräys" som är allmänt ordnad av olika handelskammare och organisationer runt om i landet. Jag hittar nämligen inte ett ord om insamlingen på svenska på nätet, var snälla hjälp mig om ni kan.

Hur som helst, insamlingspunkt är Kino Olympia och gåvorna tas emot i dag klockan 14-17, i morgon 10-14 och på söndag mellan 12 och 15.