lördag 3 september 2011

Fritidssysselsättning

Många av er vet att jag tycker om att gå på loppmarknader och rota i boklådor fyllda med diverse skräp. Nu råkar jag ju ha turen att vara bosatt i en stad som närapå liknar himmelriket för loppmarknadsfantaster likt jag, det ordnas loppmarknader närapå hela tiden. Vilket tyvärr leder till smått elaka blickar från min hustru därhemma; Vad släpar du NU hem för skräp igen?

Och sanningen är nog den att mycket av det jag släpar hem verkligen är sådant jag inte ens borde se åt. Men då jag inte kan låta bli. Bland allt skräp som jag helt frivilligt låtit lura på mig finns det nog en hel del godbitar, bland många titlar kan jag nämna "Kannibalernas Kokbok" - vilken helt klart intresserar mig som gammal kock - "Häxkonster för praktiskt bruk", som väl de flesta av oss tycker om att kunna, samt en helt otrolig orörd nyupplaga (från 1969) av "Collegium Medicum", i tiderna skriven av Carl von Linné.

Den sist nämnda, kan jag berätta för er som inte känner till saken, är en samling handskrifter från 1700-talet, som fullt autentiskt återger archiatern och riddaren Carl von Linnés föreläsningar i sexualkunskap vid Uppsala akademi.

Jag tror att den här formen av underhållning nog även kan tillfredsställa de krav på aktiviteter de flesta av alla uttråkade Hangöbor verkar lida av.

Även ni som är 60+.