onsdag 7 januari 2009

Fermion

2008 var ett rekordår för läkemedelsfabriken Fermion i Hangö, både när det gäller produktionsmängder och ekonomisk vinst.

Trots det sågs under fjolårets två sista månader en kraftig nedgång i produktionen, som minskade med mellan 20 och 25 procent - det här på grund av minskad efterfrågan på läkemedel som i sin tur orsakades av den allmänna nedgången i världsekonomin.

- Också medicinföretag vill i dagens ekonomiska läge öka sitt kassaflöde. Då kanske de väljer att minska på mängden läkemedel de har på lager, förklarar Fermionchef Martti Mikkola i Hangö.

Fermion, som i Hangö sysselsätter 160 personer, påverkas inte av de nedskärningar Orionkoncernen meddelat om tidigare i dag.

Nya polisdistriktet

Vid årsskiftet reducerades 90 polisdistrikt i landet till 24. Raseborgspolisen och hangöpolisen ingår nu i Västra Nylands polisdistrikt.

Huvudpolisstationen är efter det här placerad i Esbo som under sig har polisstationer och servicepunkter i Raseborg, Hangö, Ingå, Lojo, Vichtis och Kyrkslätt.

Omstruktureringen av polisdistrikten syftar förutom en inbesparing också till att förenkla samarbetet mellan olika områden.

Tjänsteledigt

Helsingfors Aftonblad N:o 5 den 7 januari 1895

Städernas tjänstemän. Prokuratorn har beviljat stadsfilskalen i Hangö J. A. G. Gillberg tjänsteledighet för studium af ryska språket, under sju månader, och förordnat öfverkonstapeln vid sagde stad A. A. Nyberg att tjänsten förestå.


Årets första lottovinst

Årets första lottodragning hade en vinstsumma på 4,5 miljoner euro. Efter kontrollen kunde Veikkaus konstatera två fullträffar, en i Reso och en i Hangö, och de lyckliga vinnarna kommer att kunna kvittera närmare 2,3 miljoner på man.

Siffrorna 8, 9, 10, 19, 20, 21 och 31 hade någon bestämt sig för att lämna in till dragningen i R-kisosken.

Rykten vet inte ännu berätta vem det var, men nu börjar väl alla kolla varandras ny bilar. ;)

Gratulerar!