torsdag 15 mars 2012

Bevara miljön i Badhusparken

Nu pratas det om hur miljön i Badhusparken, området kring Casino och därikring, ska bevaras. Och samtidigt utvecklas.

Sedan tidagare visste jag ju att området mellan Park och sportplan är betecknad som något underligt i stil med en skogspark, parkskog, eller annat vildvuxet område som ska bevaras i naturtillstånd.

Men om det senaste exemplet på hur naturtroget det ska vara är en indikation på hur det ska bli i framtiden, ja då tycker jag det går till överdrift med den bakåtsträvande utvecklingen.

Det fallna trädet på bilderna har nu legat tvärs över stigen sedan de senaste hårda vindarna häromdagen. Finns det faktiskt inget intresse i staden att åtgärda saken?

Eller har man för mycket att stå i med vid planerandet av flere tennisplaner?

Sophantering i Lappvik

På det senaste mötet i miljönämnden förgrymmar sig SFP's Kari Nöjd, personlig ersättare för Mikael Kilpi, över hur illa sophanteringen i Lappvik småbåtshamn är skött. Det här läser jag på den välinformerade tidningen VN, som för nästan två år sedan rapporterade om samma problem.

Nu är det inte så att jag säger emot, det är mycket möjligt att problemet verkligen är allvarligt. De tider på året jag rört mig där har jag nu aldrig sett något sådant, men Nöjd är Lappvikbo, så han borde nog veta. Det stora och överfyllda sopkärlet blåser omkull och soporna sprids till stranden, säger han.

Här antar jag att det inte är någon av de två stora sopcontainrarna han avser, för inte ens i Lappvik blåser det så häftigt att de kan flyga omkring.

En vanlig enkel lösning på ett sådant här "problem" brukar vara att man tömmer sopkärlet en gång mera än tidigare, men nu kom miljönämnden enhälligt fram till att ärendet bör remitteras.

Det är rätta tag! I stället för att sopa soporna under mattan förflyttar man dem in i en avlägsen framtid.

I mina misstänksamma ögon ser det här ut som om någon vill ställa till med fan för Lappvik småbåtshamn och eller motorbåtsklubben därstädes. För sedan när har en roskistömning blivit ett ärende för miljönämnden? Och så allvarligt att det bör undersökas närmare?

Ett vanligt enkelt telefonsamtal kunde räcka till för problem av det här slaget.