lördag 5 september 2009

Miljö och flygfält

Bråket kring flygfältet i Täktom tar ny fart. På inkommande möte i miljönämnden, den 8.9, får nämnden ta ställning till följande:

Miljönämnden har ju som bekant godkänt arrangemangen kring flygfältet i Täktom. Det är ju inte bra, anser bl.a. Kay Kämpe och Anna-Greta Eklund som i somras lämnat in ett besvär över ovannämnda beslut till Förvaltningsdomstolen i Vasa.

Till miljönämnden har dessutom tidigare på sommaren (26.6.2009) lämnats in ett krav på förvaltningsbeslut med anledning av miljönämndens beslut.

I kravet framförs bl.a. att hobbyflygverksamheten på flygfältet ska förbjudas efter kl 20.00 och att fallskärmshoppning ska tillåtas högst fyra dagar i månaden (!) och att det om hoppandet ska meddelas grannarna per brev minst två veckor på förhand (!).

Kanslichefen, J-P Halme, har 1.7.2009 svarat på kravet och då meddelat att ärendet kommer upp till behandling i miljönämnden 8.9.2009. Med anledning av detta brev har de som lämnat in kravet på förvaltningsbeslut 14.7.2009 meddelat, att det är ohållbart att lämna kravet till behandling först i september (!).

Eklund och Kämpe meddelar via sin advokat att deras hälsa är i farozonen.

Tekniska direktören Sten Öhman föreslår att miljönämnden ska göra det beslutet att kravet på förvaltningstvång inte föranleder åtgärder i detta skede.

Fint att sommaren är över. Det börjar hända saker igen!