torsdag 23 juni 2011

Slutsemestrat

Jag hade så smått hoppats på att landet skulle ligga lugnt fram till midsommarhelgen, vilket hade gett mig en möjlighet att komma ut med endast trevliga midsommarnyheter.

Tji fick jag. Och så ser hela Hangö ut att få.

Den nya regeringen har knappt hunnit utnämnas innan de dåliga nyheterna för småorter likt vår börjar dugga tätt.

Tvångssammanslagningar av småkommuner, som nu är aktuella, kommer att leda till att vi, det stolta och fria folket vid havet, med stor sannolikhet blir Raseborgare. Ordförande Kavander tycker att det här är en oroväckande tanke.

Sammanslagningar av gymnasier, som naturligtvis även berör våra gymnasier - både det svenska och det finska - leder till att våra elever studerar i Raseborg i framtiden. Ordförande Kavander tycker att det här är en oroväkande tanke.

Hangötidningen ska börja betala skatt på sina inkomster från de slantar man får in av prenumeranterna, vilket kan leda till att vi i framtiden endast läser den tidning som utges i Raseborg. Ordförande Kavander har ännu inte uttalat sig, men troligtvis anser han att det är en oroväckande tanke.

Och det är antagligen bara början på slutet för detta fria folk. I framtiden stängs även hälsostationen, lågstadierna och daghemmen. Åldringsvården flyttas till den forna pensionärsstaden Ekenäs och vill man ta tåget till Helsingfors får man först cykla till Lappvik, för att därifrån ta Koverharbussen till Ekenäs. Där man kanske kan få biljett till Karis. Om man reserverat biljett via Internet i tid.

Undra på att Kavander är orolig. Det är jag med.