fredag 18 november 2011

Årets fotograf

Benccu poserar i HT

Hangö fotoklubb har till årets fotograf valt den även för Hangö Skvallers läsare bekante Benccu Wikström. Benccu har tagit bilder i 47 år, berättar han för Hangötidningen i en artikel som det kan vara väl värt att kasta ett öga på om ni har tid och möjlighet.

Det som imponerar mest med honom, förutom naturligtvis de bilder han tar av det dagliga livet, är det smått otroliga fotoarkiv han genom åren byggt upp. Omkring 5000 bilder från 1888 och framåt säger han sig ha, och det har vi ju här haft glädjen av att få se alltid nu och då genom Benccus bidrag till de historiska texterna.

I Hangötidningen visar man som exempel en bild på Parkdammen, men den ser jag sommartid till lust och leda. En av mina favoriter bland Benccus bilder är däremot bilden från forneldarnas natt, tagen i Kapellhamnen.

Fortsätt plåta, Benccu, säger jag!

Identity is a myth / Identitet - en myt

Ahlroth, Heikkilä, Pöysti, Idman och Lindfors i Identitet - en myt.
I kväll klockan 19 ger teater Viirus den ovannämnda föreställningen i stadshusets festsal. Det var ursprungligen meningen att föreställningen skulle ges i Haga park, men där har det som bekant eldats, så ni som är på väg bör observera bytet av plats.

Skådespelarna Maria Ahlroth, Pelle Heikkilä, Viktor Idman, Jessica Lindfors, Oskar Pöysti har tillsammans med tyske regissören Enrico Stolzenburg och dramatikern Barbro Smeds gett ut sig på ett hejdlöst äventyr av infall, förvecklingar, absurditeter och realiteter, sägs det på Viirus hemsidor.

Ett nervöst lustspel - fem människor som försöker berätta historien om hur de ärver en sommarstuga i Porkala, och vad som händer sen, berättas det att föreställningen ska handla om.

Låter nästan som en helt vanlig dag i det finlandssvenska livet.