fredag 18 november 2011

Årets fotograf

Benccu poserar i HT

Hangö fotoklubb har till årets fotograf valt den även för Hangö Skvallers läsare bekante Benccu Wikström. Benccu har tagit bilder i 47 år, berättar han för Hangötidningen i en artikel som det kan vara väl värt att kasta ett öga på om ni har tid och möjlighet.

Det som imponerar mest med honom, förutom naturligtvis de bilder han tar av det dagliga livet, är det smått otroliga fotoarkiv han genom åren byggt upp. Omkring 5000 bilder från 1888 och framåt säger han sig ha, och det har vi ju här haft glädjen av att få se alltid nu och då genom Benccus bidrag till de historiska texterna.

I Hangötidningen visar man som exempel en bild på Parkdammen, men den ser jag sommartid till lust och leda. En av mina favoriter bland Benccus bilder är däremot bilden från forneldarnas natt, tagen i Kapellhamnen.

Fortsätt plåta, Benccu, säger jag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt! Har han möjligen någon hemsida?

Anonym sa...

Kan någon vänlig själ berätta för mig och möjligen andra intresserade Hangö fotoklubbs kontaktinfo. Har ej hittat någonting på nätet. Tack på förhand!

Anonym sa...

Tidningen VN hade en artikel om klubben i fråga, kanske du hittar något i den?

http://www.vastranyland.fi/kultur/hang%C3%B6_har_f%C3%A5tt_en_fotoklubb_2450743.html

Styrbjörn Lindberg sa...

Fotoklubbens ordförande är Bjarne Rehn med e-post adress:
bjarne.rehn@gmail.com

Vi träffas vanligen till månadsmöte den andra tisdagen i månaden, men nästa gång först den 10 januari 2012 kl 18 i Forums nedersta våning där bl.a. en möbelaffär en gång fanns. Ingång i hörnet av Berggatan och Korsmansgatan. Just nu har vi ett drygt 20-tal medlemmar.