lördag 22 januari 2011

Hangö bygger ishall i Raseborg

Nå, riktigt så illa är det nu inte, men jag läser i tidningen Västra Nyland att Hangö stad ska delta i raseborgarnas ishallsprojekt med 10.000 €.

Den bakomliggande tanken är att det ska vara lättare att få statsunderstöd till projektet om det är flera västnyländska kommuner inblandade. Vad man grundar det påståendet på vet jag inte, men med tanke på hur våra förtroendevalda brukar läsa det finstilta i kontraktet kan man tänka sig hur det här slutar. I synnerhet som stadsdirektören inte ännu, enligt egen utsago i VN, vet vad vi får för pengarna.

Hur var det nu med den där grisen i säcken?

Det att vi till Hangö skulle få en egen ishall är helt naturligt totalt utopistiskt, både med tanke på ekonomi och användarunderlag, så om det byggs en i Karis vore det nog så mycket närmare för de av Hangöborna som gärna idkar skridskoåkning att åka dit än som nu till Lojo.

Hur många det är vet jag inte, men jag tvivlar på att det kan vara fråga om så hemskt många människor.

Pigge & Ika i stadshuset

Den som tycker om tokroliga visor har i kväll möjlighet att få sitt lystmäte mättat av den varan. Pigge Svenskberg med hustru Ika uppträder i stashuset klockan 18.

För första gången någonsin är Pigge och Ika ute på en "västnyländsk världstoorrneee". I går uppträdde de i Ekenäs, i kväll i Hangö och i morgon i Tenala. Bandet de har med sig på denna vittomspännande turné, som är döpt till "Från skitpumpen till Fribergs gurkor", består av Roland Näse på piano och Pelle Malén på kontrabas.

Småfräcka visor på västnyländska i en timmes tid för ynkliga 8 € kan kanske vara någonting att sikta in sig på inför början på lördagskvällen.