lördag 22 januari 2011

Hangö bygger ishall i Raseborg

Nå, riktigt så illa är det nu inte, men jag läser i tidningen Västra Nyland att Hangö stad ska delta i raseborgarnas ishallsprojekt med 10.000 €.

Den bakomliggande tanken är att det ska vara lättare att få statsunderstöd till projektet om det är flera västnyländska kommuner inblandade. Vad man grundar det påståendet på vet jag inte, men med tanke på hur våra förtroendevalda brukar läsa det finstilta i kontraktet kan man tänka sig hur det här slutar. I synnerhet som stadsdirektören inte ännu, enligt egen utsago i VN, vet vad vi får för pengarna.

Hur var det nu med den där grisen i säcken?

Det att vi till Hangö skulle få en egen ishall är helt naturligt totalt utopistiskt, både med tanke på ekonomi och användarunderlag, så om det byggs en i Karis vore det nog så mycket närmare för de av Hangöborna som gärna idkar skridskoåkning att åka dit än som nu till Lojo.

Hur många det är vet jag inte, men jag tvivlar på att det kan vara fråga om så hemskt många människor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas bara att nån Hangöbo har nytta av detta? Kanske får Hangö ett eget ishockeylag i gång, eller en efterföljare till Kiira Korpi - vem vet.

Snart kanske f.d. hangöbo sa...

All service flyttas till Ekenäs. Vill man göra något på fritiden måste man oftast åka till Ekenäs. Jag simmar 2-3 gånger i veckan i Ekenäs simhall. Brukar besöka Karelia, de har stort utbud olika evenemang. Förr ordnade kulturbyrån teaterresor till Helsingfors, men numera tycks de ordna endast till finska teatrar. Våra politiker är förvånade och förstår inte varför så många människor flyttar från stan, men vem vill bo i en stad som inget gör för sina invånare.

Anonym sa...

Vi funderar på samma sak, att kanske flytta från Hangö. Hangö är nog tyvärr ett sjunkande skepp beträffande trivseln och servicen för invånare. Våra politiker kommer som vanligt att vara de sista som förstår det här. Synd, för vi har trivits jättebra i staden.

Anonym sa...

samma sak här..4 år räckte nog för mig,visst finns det att göra i Hangö sommar tid t.e.x supa o minigolf.Tycker att dom skulle sköta om skidspåren istället en att sjäncka 10 tusen till Ankeborg.