torsdag 22 april 2010

Harkimo vs Jesus


Som säkert många redan vet kör programmet "Diili" igång på TV i höst. Programet där det ska väljas en verkställande direktör för Harkimos projekt i Hangö Nu har det då vaskats ut 14 "finalister", eller tävlande, till programmet. Och filmningarna är i full gång.

Allt väl så långt, och förhoppningsvis blir det roligt.

Men. "Harkimo menar att projektet kommer att ge staden en vitamininjektion men någon "Jesus" som räddar staden från sin svaga ekonomiska situation vill han inte vara", läser jag på dagens Hangötidning. I en artikel skriven av ps.

Här kan man ställa sig frågan; Var detta citat ett svar på en fråga framställd av signaturen "ps" till Harkimo, eller ett hopplock av diverse konstigheter från andra håll påbyggt med personlig övertygelse? Det närmaste uttalande gällande Jesus jag hittat är ett citat av Harkimo i VN där han säger " – Jag kan inte göra under, men jag kan liva upp och hjälpa staden".

Det vore intressant att veta. Av helt opolitiska skäl.

Här funderade jag länge på bildval. ps, Harkimo eller Jesus. Jag kom fram till ett neutralt tema: Korsfästelsen av Jesus då pöbeln aplåderar ett dåligt beslut.

Eller ska vi vänta och se vem av de 14 som vinner?

Årets första utflykt till Uddskatan

Den för säsongen första utflykten till Finlands sydligaste spets, Uddskatan, ordnas i lördag (24.4.).

Den guidade turen startar med buss från Salutorget redan klockan 9.30 och beräknad tillbakakomst är ungefär 12.30, så det är ganska många timmars frisk luft det är frågan om. Således rekommenderar man också från turistbyråns sida att man reserverar ätbart med på utflykten.

De övriga utflyktsdatumen under sommaren är 8.5, 22.5, 12.6, 10.7, 21.8 och 4.9.

Tilläggsinformation fås från Hangö stads turistbyrå, var man även kan anmäla sig till utflykten.