fredag 10 juli 2009

Storm i Hangö

Det har ju som bekant blåst en del de senaste dagarna. Fast det är ovanligt med så här häftiga stormar den här tiden på året, är det inte helt exceptionellt. Här ett exempel ur tidningen "Hangö" från den 10 juli 1890:

- Hemsk fiskarfärd. Ett sällskap, bestående af sju personer, begaf sig i söndags från Hangö i twänne ekstockar ut på fiskarfärd och hade redan hunnit söderom Bandskär då helt plötsligt en sådan storm uppstod att man ej hade annan utwäg än att länsa undan och söka komma i land. I den ena af båtarne befunno sig fyra personer, i den andra tre. Den förra af dessa kom äfwen genom bärghöga wågor lyckligt undan men den senare hördes ej af, oaktadt man wäntade på den ända till måndag morgon. Sjön hade warit så hwit att man under hemfärden ej närmare kunde se båten utan antog att den följde tätt efter.

Tidigt måndag morgon begaf sig en af de lyckligen undkomna jämte en lots för om möjligt upptäcka något spår af de förswunne. Till sin stora glädje fann äfwen dessa wid lif på Bandskär. Deras ekstock hade af stormen wräkts mot klipporna och klufwits. Själfwa hade de naturligtwis kommit i sjön men till all lycka på ett så grundt ställe att wattnet nådde dem endast till bröstet och de kunde arbeta sig upp på land. Efter en lång natt på Bandskär i brist på alla lifsmedel och utan annat skydd mot stormen än en liten buske blefwo de sålunda dock slutligen räddade.

Blues @ Park


Stockholmsmusikerna Benny Ferander och Tommy Lillqvist upträdde i går kväll som duon Blues Life på restaurang Park.

Blues life spelar akustisk Blues med influenser från bl.a. Robert Johnson, Tampa Red, Muddy Waters, Skip James, Ry Cooder, Johnny Winter, Lightnin' Hopkins, John Lee Hooker, Big Bill Broonzy m.fl.


De som gillar musikstilen och hade oturen att missa gårdagens spelning får en ny chans i kväll klockan 20. Rekommenderas varmt.

En liten tjuvtitt på musikerna och deras stil kan man få på Myspace.