onsdag 13 mars 2013

Lokalpolitik

Gårdagen gick i det frivilliga arbetets tecken för många av våra lokala politiker. Först fick de sitta hela dagen på ett så kallat framtidsseminarium och se på dystra siffror över hur det står till i Hangö, på kvällen var det stadsfullmäktigemöte.

Fullmäktigemötet gick, kanske just därför, undan i en rask takt. Viceordföranden klubbade igenom alla stadsstyrelsens förslag, och ett från revisionsnämnden, i raskare takt än vi tömde bilbåtar i tiden och ingen diskussion uppstod kring någon av frågorna. Tre nya motioner lämnades in, om jag inte misstar mig, eller var det kanske två och en som inlämnats tidigare men glömts bort, och Nousiainen fick ett förtydligat svar på en av sina gamla. Det var väl ungefär allt som pratades på hela mötet.

Det som tog mest tid var gratulerandet av Birgitta Gran i anledning med hennes nyss timade bemärkelsedag. Den lista över vad allt hon gjort, suttit och varit aktiv i verkade aldrig ta slut. Man måste verkligen säga att hon hunnit med en hel del arbete till Hangöbornas fromma.

Så gratulationer och tacksägelser även från Hangö Skvaller!

Att ett åttiotal av våra beslutsfattare och högre tjänstemän deltog i seminariet kan väl anses som en ganska bra siffra, inbjudna var om jag förstod saken rätt kring etthundra. Nu är det väl inte längre många som kan ställa sig helt ovetande till det aktuella läget inom de områden som behandlades.