fredag 27 maj 2011

Segslitet och högtflygande

Jag har av och till längs med dagen funderat på flygfält. Närmare bestämt då utvidgningen av det vi har från tidigare, som av någon för mig fullständigt obegriplig anledning verkar vara hopplöst svårt att begrava som ett dödfött företag.

Av någon anledning har det låtit som om vår stadsstyrelseordförande Jouko Kavander har hakat upp sig likt en gammal skiva i en dålig refräng, då han ivrar för denna sak. Det trots att alla preliminära undersökningar visar att det varken finns underlag eller intresse för projektet, vilket han sånär medger i en intervju för YLE i dag.

Så varför vill han då ha ett större, kommersiellt flygfält? Jo, för att få mera liv i staden under vintermånaderna. Nog är vi väl de flesta av oss och vill det, om vi då med "liv" avser en större omsättning i våra affärers kassor och inte mera oljud i skyn.

Det förvånar mig att ingen reagerat på den idé som framkastades i vintras gällande en kommersialliserad trafik på hamnen, med riktiga turister som skulle ströva runt i staden och kanske till och med använda en slant här och där.

Betydligt smartare än ett billighetsflygplan med en handfull stressade studeranden på väg till Raseborg.