fredag 6 november 2009

Alkoholmissbruk

Min förvåning var stor, då vi häromdagen överraskades av snöstorm. Men det var inte förvåningen som gjorde att min bärbara dators tangentbord klibbade ihop, det var öl.

Så den närmaste tiden kommer mina inlägg tyvärr att skrivas på en främmande maskin, vilket kanske gör att bilder, teckensnitt, samt innehåll (heh!) tidvis kan se en aning främmande ut.

Så vad hände i staden, medan jag lekte snöbollskrig i skärgården?

Visko Teepak permitterar. Samarbetsförhandlingarna är nu avklarade och fabriken kommer att stoppa produktionen den 14 december. Fabriken stängs under två och en halv veckor, och samtidigt är nästan hela personalen permitterad.

Snöyran ställde till med plåtkrockar, vilket sker varje år då första snön kommer.

H1N1-viruset förorsakar vaccinköer, rapporterar Hangötidningen. Enligt ledande skötaren Anne Öhman på HVC har Hangö inte ännu en svininfluensaepidemi, men experterna bedömer att en sådan drabbar hela landet under de närmaste veckorna.

Hotell Regatta. Aktörerna för Regatta tror igen att de kan komma igång med byggandet till våren. Efter närmare två års besvärskaruseller och omplaneringar är det nu så gott som klart att inleda renoveringen av det gamla hotellet. Endast de slutgiltiga byggnadsloven saknas. Just det ja. Jag önskar Lindholm & Co lycka till!

Och naturligtvis: En trevlig Svenska Dagen på er alla!