fredag 30 mars 2012

Polisen + Itella + R-kiosken = ?

Jag hade i dag orsak att besöka vårt lokala poliskontor, som ännu ibland håller öppet för att betjäna medmänniskor i nöd, i akt och mening att göra ett erkännande. Det fick jag nog så gärna göra, enligt den vänlige polismannen, men det måste ske per post.

Jag blev hänvisad till R-kiosken.

Nu är det väl nog gott och väl, posten heter ju numera R-kioski - åtminstone i Hangö - men nog tycker jag att polisen eller någon kanslist hade kunnat ta emot mina papper direkt. Då det i alla fall fortfarande är en rent polisiär sak med fortkörningsböter.

Men så här i utlokaliseringstider, med indragningshot och inbesparingar hägrande över alla statliga instanser, kanske vi snart ser de nu blåklädda poliserna klädda som R-kioskens tanter, så som nu redan skett med postens personal.

Blått och orange är postens färger, blått och gult är kioskens och blåvitt har vi trott att är polisens. I framtiden går kanske poliserna omkring i dräkter med blå och gula ränder med en och annan orange boll utspridd över ryggen.

Det är fantastiskt med privatisering, men vem i hela friden har gett just R-kiosken rätt att leka post och polis? Det kunde väl lika bra ha varit KotiPizza.

Då hade man åtminstone fått hembärning.