tisdag 20 januari 2009

Chicago

En år 1992 född yngling bröt natten till lördagen in sig i en matbutik på Esplanaden. Polisen kom ynglingen på spåren och kunde gripa honom.

Han blev inte glad, utan gjorde våldsamt motstånd vid gripandet. Nu har han åtal att vänta för inbrott, stöld och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

En del av bytet, öl och tobak, som ynglingen stal hittades och polisen kunde återbörda varorna till deras rätte ägare.


Smör, smör...

Tidningen Hangö 20.1.1895:

Mejeriutställningen i Hangö.
Wid direktionens för Wiborgs läns landtbrukssällskap senaste sammanträde föredrogs en skrifwelse från Nylands läns landtbrukssällskap, i hwilken föreslås att Wiborgs läns landtbrukssällskap måtte förena sig om de af Nyl. landtbrukssällskap uppstälda kandidaterne till ledamöter i bestyrelsen för den tillärnade mejeriutställningen i Hangö. Enligt detta förslag komme ifrågawarande bestyrelse att hafwa sitt säte i Helsingfors, hwarför äfwen därstädes bosatta personer, såsom öfwerste R. Antell, statsmejeristen A. Woss-Schrader, agronomen J. Jernström och handlanden Hj. Schildt, föreslås till medlemmar i densamma. Direktionen för Wiborgs läns landtbrukssällskap ansåg emellertid att det wore lämpligare att bestyrelsen i fråga hade sitt säte i Hangö och därför personer från denna ort borde wäljas till medlemmar i densamma. Något definitift beslut beträffande det swar, som skulle afgifwas på förenämnda skrifwelse, fattades dock ej, utan kommer frågan att slutligen behandlas wid sällskapets sammanträde i februari.

Nya "nattklubben" i Forum


Lunchrestaurang Forum på Berggatan har renoverats i ett par månaders tid, och öppnade sina dörrar för en nyfiken allmänhet i fredags.

Förutom lunch på dagtid håller man köket öppet på veckoslutskvällar, ända till klockan 24 är det meningen. Tro det, den som vill.

Restaurangen har A-rättigheter, och åtminstone fredag-lördag öppet till 02.00. Hur man kan få en lunchrestaurang, som stänger två till nattklubb vet jag inte, men...

Det är också möjligt att dansa på det nya dansgolvet, spela biljard eller darts.

Krögaren Kamal Ismaelsson är besviken på uppslutningen av kunder efter öppningshelgen.