lördag 18 april 2009

Harri Hyllinen i Hangö



I går kväll råkade jag ha den stora förmånen att få lyssna till en av vårt lands nu snurrande största tolkare och trubadurer då jag gjorde mitt fredagsbesök på Club Galaxy.



På det glada 1980 talet bestämde Harri sig för att bli rockmusiker, så som så många andra ungdomar på den tiden. Han lyckades.

Under åren som gått sedan dess har han hunnit besöka ett stort antal estrader såväl i Finland som utomlands.

Vi rockade hårt. Kristian Meurmann, Pecka Barck och Ilkka Liettyä träffade jag ochså, men de blev alla i god ordning tvåa.


Damsektionen har vårkänslor

Som en liten puff kan jag be er alla lägga märke till att i morgon söndag, från klockan 16 och framåt, har HUS damsektion en tillställning - modell trevligare - på gång.

En liten modevisning, med damsektionens egna medlemsdamer som modeller, står på programmet.

Kläderna står Monica från MekMix för, skorna som damerna använder kommer från vår lokala representant för Kenkä Expertti. Johanna och Annika från Salon Kutriset samt Keth från Harmony har under veckan arbetat hårt med att fixa håret åt modellerna. Johanna står dessutom för den make-up damerna eventuellt kan behöva. Inte för att jag tror hon har mycket arbete på den sidan.

Som en extra bonus, eller plus om man så vill, så finns en representan från JuicePlus+ som håller ett föredrag för damerna om hur de ska hållas yngre längre.

Scarfknytnig är för damerna lika svårt som för oss herrar att få slipsen rak. Monica ger goda råd om hur man knyter dem enkelt och vackert.

Tillträde till valda delar av Hangö

Hangö stads turistbyrå ordnar igen i samarbete med Hangö miljöförening och Forststyrelsen de traditionella guidade naturutflykterna till Uddskatans naturskyddsområde; ett unikt område på den yttersta spetsen av Hangö udd. Utflykterna går av stapeln den 25 april, samt 9 och 23 maj 2008. Under sommaren ordnas även två utflykter, dvs. 6.6 och 11.7.2008. Hangö miljöförenings medlemmar fungerar som guider under utflykterna.

Utflykterna startar kl. 9.30 från Hangö torg med Hangö Trafiks buss. Returen från Uddskatan sker ca kl. 12.30. Minimideltagarantal är 10 personer (max. 30). Deltagarna bör göra en förhandsanmälan till Hangö stads turistbyrå per telefon eller e-post. Utflykterna kostar 10 euro för vuxna och 5 euro för ungdomar och barn (7-18 år), familjepris 25 euro (2 vuxna + 2 betalande barn).

Barn under skolåldern får följa med gratis.

Inget speciellt pass eller visum erfordras.

Stadens polisstyrka

Tidningen Hangö anser sig den 18 april 1893 behöva ta på sig sitt moraliska ansvar då det gäller utnyttjande av rätt som förespråkare för stadens medborgare i hänsyn till ekonomisk vinning gjord av storföretag. Tyckte ni den meningen var lång? Läs följande:


- Stadens polisstyrka. Emedan den polisbewakning, som med hänsyn till Hangö stads omfång och folkmängd pröfwats wara för staden till fylles, i anseende till stadens egenskap af landets enda winterhamn och den år från år tilltagande person- och warutrafiken befunnits otillräcklig, i ty att polisbewakning såwäl wid järnwägsstationen som i stadens wästra hamn, där statsjärnwägarna disponera öfwer ett ingalunda obetydligt område, numera och särskildt under tider då denna trafik uteslutande söker sig wäg genom Hangö, en förstärkning af polisstyrkan wisat sig wara af behofwet oafwisligen påkallad, och enär det enligt magistratens förmenande icke är öfwerensstämmande hwarken med billighet eller rättwisa att Hangö stad ensam skall betungas med utgifter för upprätthållande af ordning å platser, där stadens och dess inwånares fördelar ju endast utgöra en förswinnande obetydlighet mot de intressen, som för statsjärnwägarna äro fästade wid samma platser, har magistraten ansett sig böra till järnwägsstyrelsens pröfning hemställa, huruwida icke järnwägsstyrelsen wille med något wisst belopp bidraga till aflönande af åtminstone en poliskonstapel med en årlig lön af 900 mk.

* * * * *

Följdaktligen frågar jag mig; vad sjutton gick den skribenten på för piller? Eller försökte han göra världsrekord i mängden tecken i en enstaka mening?