måndag 26 april 2010

Täktom flygfält byggs ut?

Täktom flygfält i Hangö kan komma att byggas om för passagerartrafik, rapporterar svenska YLE.

Det är konsultbyrån ISS har undersökt hur flygfältet kan utvecklas.

Orsaken Bakom detta är att det anses vara så trångt på Helsingfors-Vanda flygplats att Hangö har en stor potential att byggas ut till en större flygplats för passagerarplan.

Jaha. Nå. Om flygplatsen tas i bruk för passagerartrafik så betyder det att det är slut med fallskärmshoppande i Hangö, men inte tror jag att vissa täktombor blir något gladare för det.

Men i mina öron låter förslaget som ett försenat aprilskämt eller en ordentlig nyhetsanka.

Superi i Lappvik

Tidningen Hangö den 26.4.1891:

Från allmänheten.

- Bort med ölförsäljningen i Lappwik! Å Lappwiks lastageplats har länge till stor förargelse för fartygsbefälhafware och arbetsgifware samt andra wänner af god ordning funnits en försäljning, som tillhandahåller sjöfarande och arbetare med öl. Då platsen helt och hållet saknar polis och butiken alldeles obegränsat försäljer sin wara, är det lätt att tänka sig, hurudana oordningar därstädes kunna uppstå, när den arbetande befolkningen riktigt slår sig lös. Slagsmål och offentliga dryckesgillen höra till hwardagssynerna. I all god ordningsnamn yrka därför yrka wi därför, att försäljningen af öl må helt och hållet förbjudas där.

Wi ha för wår del icke någon annanstädes "på landet" träffat på en lastageplats, där det wore tillåtet att sälja öl, och kunna icke häller anse förekomsten af den nämda butiken i Lappwik för annat än ett oförsåtligt ofog. Således än en gång: bort med ölförsäljningen därstädes.


En som önskar se ett hyggligare lif i Lappwik.