lördag 11 februari 2012

Skrämselhicka

En morgontrött skribent fick kaffet i vrångstrupen i morse. Ja, det kan man få med mindre, jag läste nämligen klart och tydligt på VN's paradsida att "Hangö ska säljas till Ryssland".

Nåja, riktigt så var det nu inte, fastän jag misstänker att just den effekten var det rubriksättaren var ute efter. Eva Hagman berättar i sin artikel att Quattrogroup nu ska sälja de kommande bostäderna på Drottningberg även till kunder i Ryssland.

På nämnda företags hemsidor finns en länk till projektet i Hangö där det finns både ett och annat intressant att se på.

Stadsstyrelsen ska nu på måndag ta ställning till undantagslov för att byggherrarna ska kunna marknadsföra dessa hus, som inte bara verkar växa i storlek och flytta på sig utan även föra ett eget liv i Ryssland. Dessutom ska staden själv hjälpa till med marknadsföringen. Snabbt funderat låter det rätt och riktigt, finansieringen av hotellprojektet är i mångt och mycket fast i försäljningen av dessa bostäder.

Men(här kommer det igen). I den redan tidigare nämnda artikeln i VN har Eva Hagman fått ett uttalande av Quattrogroups vd Matti Toikka som får alla, åtminstone mig, att haja till. Han säger att "Om Drottningberg inte drar (säljer) måste vi tänka oss noga för. Det är ytterst besvärligt att satsa på ett hotell. Då måste jag och koncernchef Lasse Alanne sätta oss ner och ta en allvarlig funderare."

Nu tycker jag att stadsstyrelsen ska sätta sig ner och ta sig en allvarlig funderare på vad det är som dessa koncernchefer och verkställande direktörer egentligen håller på med innan man gör ett beslut i något som helst ärende som har med dem att göra.

Jag ber er komma ihåg att det inte är en ideell verksamhet storföretag sysslar med. De är till för att maximera sin vinst och ger blanka fan i vem som i slutändan står för kostnaderna så länge det är någon annan.