måndag 21 januari 2013

Lyxigt lugn

Jag har nu under morgonen suttit och läst den nya turistbroshyren, som bär det vackra undernamnet "Lyxigt lugn". Jag är i år igen imponerad. Ett fantastiskt fint arbete.

Lyxigt lugn kunde gott bytas ut till lyxigt värre, för nog ser det ut som om vi borde börja betala bra mycket högre samfundsskat bara för glädjen att få bo här. Eller alternativt en deltagar- eller inträdesavgift. Så fint har vi det här.

Sanningen är väl helt enkelt än en gång den, att vi som bor här ofta blir blinda för allt det som är bra och vackert. Det gör gott och värmer mitt hjärta att se hur positivt andra människor kan se på vår vackra stad.

Jag vet inte vilka de tekniska problem är, som gör att den nya publikationens digitala version ännu inte finns på stadens hemsidor, men den lär komma någon gång i februari. Fram till dess kan den beställas eller avhämtas från turistbyrån.

Det kan vara värt det, bilderna och texten får åtminstone mig att inte frysa så mycket. Om inte det är möjligt, kan ni besöka stadens turism-sidor. Där finns allt möjligt av intresse. Länken finns under logon nedanför.