torsdag 2 september 2010

Nämnden för kultur- och medborgarverksamhet

Under sidan "Föredragningslistor och mötesprotokoll" på stadens hemsidor har den nya nämnden, nämnden för kultur- och medborgarverksamhet, dykt upp.

Nämndens verksamhetsidé skall vara följande:

Att främja, stöda och ordna kulturverksamhet, uppehålla och förstärka befolkningens förståelse för sin kultur, historia och miljö, främja befolkningens likvärdiga möjligheter till bildning, intresse för litteratur och konst samt till fortgående utveckling av kunskaper, färdigheter och medborgarfärdigheter och utgående från principen om livslångt lärande anordna utbildning som stöder aktivt medborgarskap. I verksamheten betonas självständigt lärande, gemenskap och delaktighet.

Hedervärt. Den nya nämnden blir en av de absolut viktigaste i staden härefter, vi får hoppas att våra förtroendevalda har insett det här.

Instruktionerna för den nya nämnden går att läsa HÄR.

Flygfältet

Det var med förskräckelse jag lyssnade på radionyheterna tidigare i morse. Där rapporterades att "Planerna på ett utvidgat kommersiellt flygfält lever vidare i Hangö, staden söker nu febrilt efter 300 till 400 tusen euro för att finansiera en miljökonsekvensbedömning..." Ungefär. Lär sig gubbarna ingenting?

Samtidigt kan jag konstatera att Hangö flygklubb r.f. har lämnat in en ansökan om ändring av miljötillståndet som miljönämnden i Hangö har beviljat.

Ändring söks för bestämmelsen där man förutsätter att lastningsplatsen för de flygplan som transporterar fallskärmshoppare ska flyttas 400 m längre bort från bosättningen. Sökanden föreslår att lastningsplatsen skulle flyttas cirka 180 m till en plats invid Hangö flygklubb r.f:s hangar.

Lycka till. Allihop.