fredag 23 oktober 2009

Strömmingsmarknaden i Åbo

En påpasslig läsare från Åbo korrigerade några tryckfel som uppstått i tidigare inlägg, och passade samtidigt på att påminna mig om vår store strömmingsexperts fortsatta framgångar ute i världen.

I går avgjordes nämligen tävlingen "Årets delikatesströmming" på strömmingsmarknaden i Åbo. Tage Gustafsson kom på delad andra plats med sin örtströmming.

Tävlingen var jämn: 1:a blev Tony Lindström (H:fors) med Citronströmming, 33/50 p; 2:a Vento Aalto (Pyhämaa) med Lime-Pepparströmming, 32/50 p; 3:a Tage Gustafsson (Hangö) med Ösrtströmming, också 32/50 p.

På strömmingsmarknaden i Helsingfors i början av oktober placerade sig ju Tage Gustafsson i täten då det gällde att kampen om Årets kryddfisk och bästa strömmingsinläggningar.

Informationstillfälle om stamstadens generalplan

Miljönämnden i Hangö har vid sitt möte 29.9.2009 beslutat att framlägga till påseende det material som uppkommit i samband med att arbetet med generalplanen har inletts.

Planutkastet finns framlagt till påseende under tiden 19.10–18.12.2009 i Hangö stad, tekniska och miljöverkets utrymmen vid Sandövägen 2 samt på stadens internetsidor www.hanko.fi (-> service / planläggning- och markanvändning). Alla filer är i formatet PDF.

Presentation av utkastet och diskussion hålls tisdagen 3.11.2009 kl. 18.00 i stadshusets festsal.

Bland materialet finns en punkt med rubriken "Rapport över invånarenkäten". Rapporten, uppgjord av FCG Planeko Oy på basis av nämnda enkät (svar lämnades in av totalt 533 personer) är mycket läsvärd.