torsdag 22 november 2012

Vi motionerar

Det där med att lämna in en motion i sista minuten är inte alltid så lätt. På senaste stadsfullmäktigemöte hade man att ta ställning till en som definitivt verkade vara skriven i samma ögonblick den lämnades in.

På mötet inlämnades nämligen Johanna Sirén-Kaplas 14.11.2012 daterad och undertecknad - intressant både innehålls- och utseendemässigt - motion om bl.a. iståndsättande av Granitmagasinet till ett hotell.

Bland annat, ja. På samma papperslapp delade hon ut arbetsplatser, talkoarbete och begärde gratis bespisning av staden. Och så hade hon en avbruten mening om hur alla inte har reflex på sina kläder.  Däremot ångrade hon sig då hon kom in på användningen av återvinningsmaterial från en kommande rondell (?!?).

En ganska lustig motion, egentligen, men jag tror nog inte att det var hennes mening att vara rolig.

Man får verkligen hoppas stadsstyrelsen tar den mera på allvar än jag ser ut att göra. Det är trots allt ett allvarligt menat förslag, hoppas jag, och sådana bör behandlas med all respekt i vårt demokratiska samhälle.

Stadsfullmäktige hade tydligen inte klarat av att läsa den, för i protokollet står det att hon föreslår försäljning av Granitfastigheten. Då hon i sin första mening uttryckligen säger precis tvärtom.

Så får man inte göra!