fredag 4 december 2009

Samlade smånotiser från de senaste dagarna

Som jag redan nämnde i mitt senaste inlägg, har jag varit frånvarande - inte helt borta, men bra nära - de senaste dagarna. Under den tid då jag som enda nyhetskälla hade radio att förlita mig på, har bl.a. följande ägt rum:

Harkimos byggprojekt går långsamt vidare. Om inte centerpartiet med Eero Koli i spetsen lyckas stoppa detta. Enligt egen utsago kommer han att "göra allt" för att projektet inte förverkligas.

Ett thailändskt fraktfartyg kan inte lämna i Lappvik hamn. Nordana Andrea är försatt i blockad av Finlands Sjömansunion, som anser att lönenivån på fartyget är sämre än dålig och att de anställda saknar kollektivavtal. Unionen kräver att redaren tecknar kollektivavtal med Sjömansunionen och betalar mellanskillnaden.

Hangö får drygt 800 000 euro i stöd av staten. Jag hörde att stadsdirektör Mäkinen berättat att pengarna är "öronmärkta", till vad vet jag inte.

Och stadsstyrelsen har bestämt att verksamheten inom tekniska verket ska "normaliseras". Undrar om det förklarar den gräsklippande mannen i förra inlägget?

I gräsklippartagen

Jag var bortrest under ett par dagar, utan till gång till det så beroendeframkallande internetet. Visserligen var det ganska skönt, då de värsta abstinensbesvären förklingat.

Nyss hemkommen hittar jag, blan mycket annat skojigt och intressant, följande bild. Daterad den 2 december kl. 10.15 på förmiddagen:



Temperaturen då tekniska nämnden idkar gräsklippning visade - 1 grad. Och som sagt var datumet den 2 december. Bildtexten kunde exempelvis vara: Ny definition på det gamla uttrycket "Bättre sent än aldrig".

Ett stort tack för den bilden!