onsdag 18 februari 2009

Tillfällig ungdomsledare

Det är inte bara stadsdirektören som är tillfällig, så är även den nye ungdomsledaren som valdes på bildningsnämndens senaste möte.

Befattningen som ungdomsledare har varit lediganslagen, ansökningstiden gick ut 09.01.2009. Två ansökningar, inlämnade av Minna Tiirikainen och Ulf Wiberg, hade anlänt inom utsatt tid.

Av de två sökande uppfyller ingen kompetenskravet, som är grundexamen i ungdoms och fritidsinstruktion. Minna Tiirikainen har studierna på hälft och är inte tvåspråkig, medan Ulf Wiberg har examen som idrottsinstruktör och är tvåspråkig.

Utgående från det var det inte möjligt att välja någon av de sökande som ordinarie. För att få arbetsro inom ungdomsarbetet ansågs det dock ändamålsenligt att välja någon på tidsbundet avtal och sedan lediganslå befattningen på nytt under hösten.

Bildningsnämnden beslöt välja idrottsinstruktör Ulf Wiberg till ett tidsbundet arbetsavtal under tiden 1.3.2009 - 31.12.2009.


Taxeringsnämnden

Tidningen Hangö kan den 18 februari 1894 rapportera om ett konstituerande möte för följande samhällsnyttiga institution:

Taxeringsnämnden sammanträdde till konstituerande möte senaste torsdag och waldes härwid till ordförande lotsuppsyningsmannen J. B. Blomqwist, till wiceordförande gårdsegaren Karl Pettersson och till sekreterare stadskassören W. Wegge.

Taxeringsnämnden widtager med sin wärksamhet förstkommande tisdag kl. 10 f. m. å rådhuset, och kunna skriftliga uppgifter öfwer de skattskyldiges inkomster dessförinnan inlämnas till nämndens sekreterare.

Kungörelse - miljönämnden

Kvarter 111, tomterna 6 och 7

Ändring i detaljplanen: en del av kvarter 111, tomterna 6 och 7 (Regattas tomter) är aktuell och programmet för deltagande och bedömning samt planutkastet finns till påseende 17.2–6.3.2009

Handlingarna, som gäller ändringen i detaljplanen finns till påseende på tekniska och miljöverkets anslagstavla, adress Sandövägen 2, II våningen, samt i tillämpliga delar på stadens hemsidor, adress www.hanko.fi

Eventuella anmärkningar och åsikter ska skriftligen riktas till miljönämnden och senast 6.3.2009 inlämnas under adress: tekniska och miljöverket, Sandövägen 2, 10960 Hangö.