onsdag 18 maj 2011

Gågator

Redan i går var det en "förgrymmad Hangöbo" som kontaktade mig i anledning av att Havsgatan föreslås bli gågata. Motiveringen till denna persons ilska gick ungefär ut på att "nu jävlar får man inte alls se stranden".

Skitprat.

YLE västnyland fortsätter i dag i närapå samma linje som brevskrivaren, måhända blåser man ännu under dessa tankegångar med en rubrik som säger att "Hangö får en ny gågata". På radio Vega pratar man för sin del om stora förändringar i trafiken i Hangö.

Ännu mera skitprat.

Havsgatan har varit gågata under sommarmånaderna i så många år bakåt att det på inget sätt kan kallas en ny gågata, inte heller kan man prata om stora förändringar i trafiken. Och det samma, bäste herr brevskrivare, gäller den sträcka av Strandgatan som går framför krogarna i Östra hamnen. Det enda som egentligen ändrar är att det utanför Regatta kommer ett antal nya parkeringsplatser.

Dessutom tror jag att det skulle göra många av dessa "bligare" gott att stiga ur bilen och gå lika många varv kring kvarteren som de nu kör med bil. Då kanske ni kunde sticka er in på en öl och njuta av sommaren i stället för att få högt blodtryck och värmeslag över alla dessa så kallade "suputer".