fredag 15 juni 2012

Allmännyttigt syfte

Som det säkert redan är allom bekant har Outi McDonald blivit vald till överläkare vid Hangö HVC, om hon tar emot arbetet. Det hoppas jag hon gör, för om jag förstått saken rätt är det enbart hon här i staden som vet hur HVC fungerar.

Problemet som jag ser det, då det gäller tillsättandet av våra olika chefer och anställda i våra instanser här i staden, har snarast tack och lov oftare varit en kostnadsfråga än en personfråga. Man vill ha bra, men var ska man riva de behövliga pengarna. Det här gäller nu egentligen all verksamhet som staden står för. Den allmännyttiga verksamheten.

De sätt man nu främst använt för att införskaffa medel för denna allmännyttiga verksamhet är försäljning av egendom och skatter. Hur logiskt och lättfattligt som helst.

Nu har vår inrikesminister, ni vet hon min favorit bland ministrar, gjort en utredning gällande penninginsamling för allmännyttig verksamhet.

Med hjälp av en speciellt tillsatt grupp, som säkert kostat flere skjortor i skattemedel.

I texten som presenteras, i inrikesministeriets nyhetsbrev, går det bland annat att läsa följande; "Staten, kommuner eller samkommuner, den evangelisk-lutherska kyrkan, den ortodoxa kyrkan eller församlingar inom dem eller kyrkliga samfälligheter kan inte ges tillstånd till penninginsamling."

Så nu var det slut på skattebetalandet, enligt Päivi Räsänens specialtillsatta grupp. Må vi alla njuta av skatteparadiset, då värmen inte vill infinna sig i vårt sommarparadis.

Så länge vi kan.