fredag 9 november 2012

Nyhetsflöde

Ylleradion, som Thomas Ek så prosaiskt kallar sin arbetsplats, är ofta utsatt för sjabbel. Ofta så ofta att man för det mesta inte reagerar desto mera, i synnerhet då det gäller Vega Västnyland.

Att man sjabblar med fel uppgifter om inhiberade, eller icke inhiberade, tillställningar är en sak. Sådant är mänskligt, då man lever med tron att lokalradio ska göras på grundval av rykten. Att man trycker på fel knappar i studion, ja det gör direktsändningar ofta bara roligare.

Men då man börjar sända Helsingforsradio i stället för våra västnyländska nyheter, då är det inte längre lokala nyheter. Åtminstone för mig.

Fast egentligen var det rätt intressant att höra vad som händer i Helsingfors, folk får sparken från Finnairs incheckningsdisk och så... avbröts det mitt i för att berätta om något som händer i Lojo. Eller var det nu var, för den nyheten avbröts av del två i dagens Eftersnack.

Men i Eftersnack tar man nog på ett mera roligt sätt upp aktualiteterna än vad man gör i nyheterna, oberoende av om de kommer från Helsingfors eller Ekenäs, så det är väl bara att tacka och ta emot.

Å andra sidan kan det hända att det bara var i min radio det här hände. Man vet ju aldrig. Om, däremot, någon vet någonting som hänt mera närmare vår region får ni gärna berätta om det. För jag är beroende av mitt dagliga nyhetsflöde.