tisdag 23 november 2010

Lappviks utveckling

Den socialdemokratiske stadsfullmäktigeledamoten Jaana Pulkkinen, med stöd av ett antal andra undertecknare, har lämnat in en motion om att det borde tillsättas en arbetsgrupp som skulle ha till sitt ansvarsområde att dryfta utvecklingen av turismen i Lappvik. Gruppen skulle, enligt motionen, sammanträda minst två gånger i året och göra... Ja, vad då?

Marknadsföringen av Hangö med omnejd finns det redan ett stort antal både anställda och frivilliga som sköter, med all heder dessutom. Markanvändning, som denna grupp också skulle dryfta enligt motionen, sköts så vitt jag vet av tekniska- och miljöverket i samarbete med andra myndigheter. Även de någorlunda professionella.

Det framkommer inte av motionen hur framställarna har tänkt sig organisera en liknande grupp och vad den skulle ha för befogenheter - inga alls, så vitt inte lagarna väsentligt har förändrats under senare tid - och inte heller berättas det hur en sådan skulle finansieras.

Riksdagsvalskandidaten Pulkkinen, som tidigare i år begärde befrielse från sitt uppdrag i tekniska nämnden med motiveringen att hon har för många förtroendeuppdrag, har också hittat tid för att lämna in en motion gällande öppethållningstiderna vid avstjälpningsplatsen.

Här håller jag nog med, avstjälpningen borde vara öppen mera än 3 dagar i veckan mellan 10 och 17.

Men kanske det vore någonting för stadens representant i Rosk'n'Rolls styrelse att ta upp? Är det inte miljönämndens Jaakko Laiho som är stadens representant där?

Hangötidningen....

Jag fick ett, som jag placerar i klassen "besynnerligt", brev från en av mina läsare - som poängterar att han/hon måste få vara anonym. Så ske alltså, fast det tar emot.

Men ärendet känner jag mig tvungen att i korthet ta upp. Brevet, välskrivet och rätt sakligt, går i sammanfattning ut på att jag inte borde vara stolt över att ha bloggat om Hangö i två år, då Hangötidningen snurrat i 120. Jag borde tacka, eller åtminstone uppmärksamma, tidningen mera, anser denna brevskrivare.

Nå. Nu är det ju nog så att den 11 mars, nu i våras, då det gått 120 år sedan det första numret av tidningen Hangö utkom skrev jag ett litet inlägg, med gratulationer och beröm i vederbörlig ordning. Om de nuvarande utgivarna med sympatisörer av någon anledning missat det här och bestämmer sig för att fira födelsedag nio månader senare är det på inget sätt någonting jag kan ta ansvar för.

Men jag erkänner bredvilligt att jag har varit en aning förvånad över att Hangötidningen med personal inte uppmärksammat det här förrän nu.

Jag upprepar vad jag så ofta sagt; Hangötidningen är och kommer att förbli, så länge den utkommer i någon som helst form, ett av de absolut viktigaste instrument vi har i staden för att sprida nyheter och information över vad som händer/hänt i staden.

Att börja komma med beskyllningar om att jag med mitt bloggande dödar tidningen är löjligt.