fredag 14 augusti 2009

Inhiberade permitteringar på Rautaruukki

Västra Nyland-Online kommer med ett glädjebuskap för många:

Rautaruukkis permitteringar inhiberas tillfälligt från och med nästa vecka, uppger fabrikschef Karl Råstedt. Hela personalen på 134 anställda permitterades i vårvintras, och ungefär en tredjedel var permitterad åt gången.

Läget vid Rautaruukki i Lappvik är för tillfället rätt ljust, mycket tack vare den tidigare genomförda produktförflyttningen till Lappvik från enheten i Tavastehus.

Nedgången för fabriken började i mitten på oktober i fjol, och efterfrågan på stål blev allt svagare.

Enligt Råstedt kommer man om ett par veckor att veta mer om hur det ser ut för fabriken längre fram i höst.

Tidigare i veckan kunde vi dessutom läsa, att Ovako Wire kör igång efter sin 8 veckors paus. Personalen på fabriken har haft semester i fyra veckor och varit permitterad i fyra till, men den 17 augusti är alla återigen på plats.

Oljebekämpningskurs

Hangö stads turistbyrå ordnar i samarbete med WWF:s Operation Sjöjungfru en oljebekämpningskurs onsdagen den 26.8.2009 kl 9.30-15.

Oljebekämpningskursen är kostnadsfri för alla deltagare, den stöds av Rotary och Lions Club. Alla 18-år fyllda Hangöbor, turister och sommarhangöbor är välkomna med (max deltagarantal är 35 personer).

Kursen börjar med information i stadshusets foajé, där WWF's havsexpert Sampsa Vilhunen och skyddsbiolog Tanja Pirinen berättar om det frivilliga oljebekämpningsarbetet.

Efter lunch är det dags för praktisk övning, och deltagarna uppmanas ha egna stövlar med sig.

Anmälan till Hangö stads turistbyrå tel. 019 2203 411 eller med e-post till tourist.office@hanko.fi