söndag 17 mars 2013

Earth Hour 2013

Earth Hour är någonting jag alltid tagit som en rätt onödig grej, att släcka lamporna en timme - vad ska nu det ha för betydelse? Men nu verkar det som om det hela fått en annan vändning, det ska vara skoj att släcka belysningen. Annat än i sovrummet.

Inkommande lördag, den 23, ska vi alltså leva i mörker mellan klockan 20.30 och 21.30. Men om man tar det hela på ett roligare sätt, tar man sig ned till stranden vid Frihetsmonumentet och tittar på en brasa, äter en varm korv och dricker saft. Freesbegolf kan man öva sig på i mörkret om man så vill, läser jag i programbladet.

Innan dess planerar åtminstone jag att gå i kyrkan. Klockan 18.30 ordnas det med klassisk musik, framförd av Milla Rantala, Marjukka Myyrä och Katariina Saarikoski. Levande musik till levande ljus, det kan bli stämningsfullt.

Vad som gläder mig mest, bland allt utbud, är trots allt brasan som utlovas av Hangö scoutkår. Scouterna har inte visat levnadstecken på länge, så det är fint att de deltar. Undrar om de har kortbyxor och skojiga hattar?