tisdag 5 juli 2011

Färdigseglat

Årets regatta var då igen en gång överstökad, och resultaten börjar trilla in. Själva seglingarna såg jag inte heller i år någonting av, men till all lycka finns det andra som gjorde det. Allas vår favoritfotograf Benccu har igen varit i farten och berättar att Hangöbon Peter Holmberg med besättningen Westerholm, Hellman, Lindh och Sjödahl vann sin klass LYS 2 totalt med båten Unda Marina. Resultatet var i sin helhet 1-1-3. Vi gratulerar och tackar Benccu för både information och bilder.

Själv har jag tillbringat de senaste dygnens alla ljusa och de flesta mörka timmar i Casinoparken. Döm om min förvåning då jag på YLE läser om hur "Regattaveckoslutet i Hangö var livligare än i fjol." Vad man då menar är att polisen fått några fler anmälningar i år än i fjol. Den numera så gott som obefintliga regattasvansen får skulden för än det ena och än det andra som av värmen och alkohol tokiga hangöbor ställer till med.

Om någon knäpp jäkel får för sig att beskjuta folk från en balkong har jag svårt att tro att det kan vara någon esboyngling som gör sig skyldig. Nog är det vi hangöbor som ska börja skärpa oss, inte turisterna.