lördag 17 augusti 2013

Brand på gamla Posten

Till min stora förskräckelse råkade jag ut för så många blåljus som jag aldrig i hela mitt liv sett samlade på en och samma gång.

Orsaken var en brand i gamla postbyggnaden, den vid torget. Sedan posten slutade där i tiderna har det på platsen fungerat en restaurang, Vanha Posti som vi alla kommer ihåg med glädje, och nu på senare tider en pizzeria. Som jag aldrig varit in på, helt enkelt av den anledningen att jag vill ha öl eller vin till min pizza.

Orsaken till branden var, enligt en av de anställda jag pratade med, en flottyrkokare som fattade eld. Ni vet, en sådan där som man fixar "franskisana" i. Sådant är inte roligt, det vet jag av egen erfarenhet, men hur man kan trassla till det så att hela västnylands brandkårsstyrka - plus hela poliskåren - behövs för att släcka eländet... Jag förstår inte. Men så kan det tydligen gå.

Branden utbröt ungefär halv tio på kvällen, berättar den arbetare jag pratar med, men ännu klockan ett på natten då jag tar bilderna är "räddningsarbetet" i full gång. Och halva Boulevarden avstängd.

En av brandmännen jag pratar med, jag frågar vad det är som händer, säger rakt ut att han inte har en aning om vad det är som händer. Vilket förstås på sitt sätt är ganska upplysande. Den trevliga polisflicka jag pratade med visste inte heller mycket mera. Men ett mycket vänligt och proffessionellt bemötande från bådadera.

Men, kanske, med aningen av en förhoppning i stämman; Kanske de övade för en storutryckning?

Fast i såfall behöves det nog övas mer på den informativa sidan.

Bilderna är svartvita, vilket väl inte stör någon, helt enkelt för att min bildtagningsmaskin vägrade ta färgbilder i mörkret. Sådant händer.



 Men jag tror nog jag ska gå och ta några nya bilder i morgon. För jag såg nog inga större problem, åtminstone utvändigt. Kanske såg det aningen ut som pizzakanterna blivit aningen mörka...