fredag 17 december 2010

Hangö bör flyttas innanför ring III?

Helsingfors handelskammare har kommit med ett smått konstigt påstående om att hamnarna i Finland är för många, läser jag att YLE läst på Kauppalehti.

Det är nu i och för sig inte så mycket att orda om, vi vet ju alla att det sakta men säkert ska tas död på allt som är utanför ring III, men den här gången har de nog huggit i sten.

Inte för att det spelar någon större roll, varken handelskammaren i Helsingfors eller YLE-västnyland har några som helst befogenheter att bestämma över var landets hamnar ligger, men nog är det ju småkonstigt att det hela tiden ska hoppas på Hangö.

Här om dagen läste jag på tidningen Etelä Uusimaa att det innebär problem för räddningsverket då "Hangö är så långt borta och isolerat", ungefär.

Det skulle, helt naturligt, vara förmånligast för alla parter om vi skulle flytta vårt räddningsverk till Vanda och ringa efter Raseborgarna då det brinner. Eller kanske vi kunde få någon form av kontrakt gjort med Lappvik FBK.

Jag tycker att vårt lands ledande skikt sköter det här med utlokalisering på ett alldeles besynnerligt bakvänt sätt, men det är väl så som det ska vara. Förr gav man med ena handen och tog med den andra, men numera tas det med båda.

Men, som sagt, ingenting av det här har någon som helst betydelese, för varken hamnen eller räddningsverket går att flytta.